• Mooi mazzel

  14 februari 2017

  Vorige week vond ik op de wijkwebsite van Nijmegen Oost een artikel waarin gevraagd werd naar mensen die een concert wilden bezoeken in concertgebouw de Vereniging en daarna eem stukje wilden schrijven over de voorstelling voor de wijkkeant. In ruil daarvoor kreeg je 2 vrijkaarten voor dat concert. Zonder er verder over na te denken meldde ik me aan, ik ben immers een theater liefhebber. Per ommegaande kreeg ik een mail terug met de vraag of ik in plaats van naar een concert misschien naar de dansvoorstelling van 'Conny Janssen danst' wilde gaan en daar over zou willen schrijven. Je snapt mijn enthousiasme, dans, ja natuurlijk, graag. Ik had alleen 1 ding vergeten te vermelden in mijn aanmelding, ik moet natuurlijk een rolstoelplaats hebben. Gelukkig was dit geen punt en kon ik met een vriendin voor de tweede keer die week genieten van een bijzondere dansvoorstelling. Zondag even puzzelen op een tekst want dat is natuurlijk geen dagelijkse klus. Maar het is gelukt en de medewerker van de schouwburg was meer dan tevreden. Volgende keer hoop ik weer op zo'n kans.

  Lees meer >> | 1416 keer bekeken

 • Van die dagen

  8 februari 2017

  Je hebt van die dagen dat het allemaal niet mee lijkt te zitten. Dat gebeurde mij afgelopen weekend. Het beloofde drukke dagen te worden met op zaterdagavond een voorstelling in de Stadsschouwburg en op zondag de opening van mijn expositie. Alleen maar leuke dingen dus.

  De dansvoorstelling was geweldig, heftig en emotioneel maar echt heel mooi. Ik was met twee vriendinnen en één daarvan logeerde dit weekend bij mij. Toen we thuis kwamen besloten we nog even een afzakkertje te nemen. Hoe gaan die dingen, het werd er niet een maar uiteindelijk eentje te veel. Daar is niet veel voor nodig want wijn en ik matchen niet meer zo lekker. Toen ik om half drie naar bed ging was er nog niet veel aan de hand. De volgende ochtend werd ik helaas flink misselijk wakker. Niet zo erg handig als je  's middags de opening van je expositie hebt. Maar een grote meid 's avonds, een grote meid 's ochtends. Rustig aan, in joggingpak, de dag beginnen en het langzaam opbouwen dan maar. Gelukkig knapte ik snel op maar een beetje gammel was ik wel. In de middag moest ik mij nog omkleden en optutten voor de opening. Ik kon immers niet in joggingpak verschijnen, iedereen die mij een beetje kent zal dat begrijpen.

  Lees meer >> | 1455 keer bekeken

 • Expositie-jaar 2017

  23 januari 2017

  Ik ben nog maar net bijgekomen van alle feestelijkheden rond de tv-uitzending van 'Geloof en een Hoop Liefde'  met aansluitend de expositie van mijn werk 'briesende paarden' in galerie 'zeven zomers' en daar dienen zich de volgende events aan. Zo lijkt het toch vaak te gaan, zonder dat je er iets voor doet kom je ineens in een flow terecht en komt het ene na het andere op je pad .

  Lees meer >> | 1406 keer bekeken

 • En ik danste.....

  8 november 2016

  Luisterend naar de Evergreen Top 1000 komen herinneringen uit vervlogen tijden tot leven.

  Het is 1974. Ik zie hoe ik als meisje van 14 alleen in een ziekenhuisbed troost en afleiding zoek in de klanken van de muziek uit de 60’er jaren. Wij noemden dat toen al “oude” muziek. Ik lig op een zaal met zes andere meiden, allemaal in meer of mindere mate (letterlijk) gebonden aan bed. Onze dagbesteding bestond uit 6 uur “platliggen” op bed, afwisselend op de buik of rug met zandzakken op je handen, knieën of bips. Af en toe kwam er een leraar voor les aan bed of een fysio- of bezigheidstherapeut. In die tijd werd mijn leven bepaald door pijn. De enige uitjes waren eens in de week in bad en  de kerkdienst op zondag in de kapel op het terrein waar je met je bed naar toe gereden werd. Voor mij, die niet gelovig was, opgevoed toch een welkome afleiding.

  Lees meer >> | 1593 keer bekeken

 • Geloof en een Hoop Liefde

  26 oktober 2016

  Enkele weken geleden werd ik benaderd door de redactie van het tv-programma "Geloof en een Hoop Liefde" van de EO. Zij vroegen mij of ik mee wilde werken als hoofdgast in een van de afleveringen die vanuit Nijmegen zouden worden opgenomen. Ze hadden mijn website en het filmpje van tv Nijmegen bekeken en dit had hen doen besluiten mij uit te nodigen. Ik ben altijd in voor een avontuur en zag dit als zodanig dus hoefde er niet lang over na te denken....

  Lees meer >> | 1708 keer bekeken

 • Wachten, wachten, wachten

  20 september 2016

  Voordat ik ook maar één voet buiten mijn bed heb gezet weet ik het al, het wordt een dag van wachten. Je kent het wel, je hebt een afspraak met de verwarmingsmonteur en op de een of andere manier kan die niet preciezer gesteld worden als tussen 12 en 17:00 uur. De zon schijnt, het zijn de laatste mooie dagen voordat de herfst begint en het liefst zou ik er nog even uitgaan. Maar er is niets aan te doen ik moet wachten. Om de tijd te doden ga ik wat kleine werkjes doen. Wat administratie, telefoongesprekken, mailtjes versturen dat kan allemaal makkelijk tussendoor. Terwijl ik daar mee bezig ben vraag ik mij af hoelang een mens in zijn leven eigenlijk doorbrengt met wachten. En omdat Google mijn vriend is besluit ik dat eens op te zoeken. Gemiddeld wachten we zo'n twee jaar in ons hele leven. Aangezien mijn situatie nooit kan worden gerekend tot de gemiddelden schat ik dat mijn wachttijd minstens het dubbele, zo niet het drievoudige zal zijn. Des te meer reden om daar goed mee om te gaan en je vooral niet te ergeren. Vraag je me of ik nu een expert ben in wachten? Dat denk ik niet, uiteindelijk ben ik ook maar een mens. Maar er is geen alternatief dus we houden de moed er maar in.

  Lees meer >> | 1043 keer bekeken

 • Website bouwen

  2 mei 2014

  Vandaag de (voorlopige) laatste hand gelegd aan de website. Zoals dat gaat met elke internetbouwsels, of dat nou een site, een fotoboek of iets anders is, het vergt weer een hoop tijd, gesteun en gekreun. Daarbij is het een tussendoorklus er moet namelijk ook geschilderd, gegeten/gedronken, hond uitgelaten en wat al niet meer gebeuren. Maar goed de klus is geklaard dus de lucht in, of liever gezegd de virtuele snelweg op zou ik zeggen. Ben benieuwd naar de reacties want daar doe je het uiteindelijk toch voor, dat je werk gezien wordt en dat je anderen kunt inspireren. Dat is  althans voor mij de drijfveer. Dus laat het maar horen, ik ben benieuwd.....

  Lees meer >> | 1310 keer bekeken