Enkele weken geleden werd ik benaderd door de redactie van het tv-programma "Geloof en een Hoop Liefde" van de EO. Zij vroegen mij of ik mee wilde werken als hoofdgast in een van de afleveringen die vanuit Nijmegen zouden worden opgenomen. Ze hadden mijn website en het filmpje van tv Nijmegen bekeken en dit had hen doen besluiten mij uit te nodigen. Ik ben altijd in voor een avontuur en zag dit als zodanig dus hoefde er niet lang over na te denken....

Na een aantal voorgesprekken met Tjitske van de redactie hadden we vorige week donderdag de opnamedag bij mij thuis. Het was een drukke maar super gezellige dag. Hella van der Wijst als presentatrice, samen met de regisseur, cameraman en geluidsman waren een fantastisch team. Tijdens de opnames, die gladjes verliepen, hebben we veel gelachen.  Met name het her-introduceren van het woord "cut" leverde hilarische momenten op.

Ik moest schilderen, pianospelen/zingen voor de camera en ik hoop maar dat het er een beetje leuk op staat. Het is aan de regisseur om er een mooi verhaal van te maken. Ik heb er alle vertrouwen in.
Een ander onderdeel van het verhaal is dat ik een schilderij naar de galerie "zeven zomers" van Eelco van Iersel breng. Ook dit werd gefilmd. Het was apart om samen met Nick, die het schilderij droeg, en Hella door het centrum van Nijmegen te lopen met een cameraploeg voor onze neus. Toch weer wat anders dan anders. Het schilderij kreeg een prominente plek, recht tegenover de ingang. Dit kan je later dit jaar in de uitzending zien.

Eerlijk gezegd was het wel een beetje vreemd om, toen de camera's uit waren, het schilderij weer van de wand te halen en weg te zetten. There's no business like showbusiness zullen we maar zeggen. Gelukkig zal het in de week van 12 tot en met 19 december in de galerie te zien zijn. Ik verheug me erop en ben erg benieuwd naar de reacties van bezoekers.

Dit doek van 120x 80 is het grootste schilderij dat ik ooit gemaakt heb. Ik probeer elke keer weer mijn grenzen te verleggen en kom zo onherroepelijk in een situatie die mij zwaar frustreert. Echter afhaken is geen optie. Je zult begrijpen dat er wel wat woorden gevallen zijn die ik hier maar liever niet zal herhalen.

Er werd mij gevraagd of ik nog eens zo'n groot doek zou maken of misschien zelfs groter. Ik ontkende dit stellig, nee, ik had het wel gehad met zo'n fysiek zware klus. Nu, na een week, denk ik daar alweer anders over. Dus wie weet ga ik in de toekomst toch weer de uitdaging aan.

We zullen zien en beleven!