Enkele weken geleden werd ik benaderd door de redactie van het tv-programma "Geloof en een Hoop Liefde" van de EO. Zij vroegen mij of ik mee wilde werken als hoofdgast in een van de afleveringen die vanuit Nijmegen zouden worden opgenomen. Ze hadden mijn website en het filmpje van tv Nijmegen bekeken en dit had hen doen besluiten mij uit te nodigen. Ik ben altijd in voor een avontuur en zag dit als zodanig dus hoefde er niet lang over na te denken....

Na een aantal voorgesprekken met Tjitske van de redactie hadden we vorige week donderdag de opnamedag bij mij thuis. Het was een drukke maar super gezellige dag. Hella van der Wijst als presentatrice, samen met de regisseur, cameraman en geluidsman waren een fantastisch team. Tijdens de opnames, die gladjes verliepen, hebben we veel gelachen.  Met name het her-introduceren van het woord "cut" leverde hilarische momenten op.

Ik moest schilderen, pianospelen/zingen voor de camera en ik hoop maar dat het er een beetje leuk op staat. Het is aan de regisseur om er een mooi verhaal van te maken. Ik heb er alle vertrouwen in.
Een ander onderdeel van het verhaal is dat ik een schilderij naar de galerie "zeven zomers" van Eelco van Iersel breng. Ook dit werd gefilmd. Het was apart om samen met Nick, die het schilderij droeg, en Hella door het centrum van Nijmegen te lopen met een cameraploeg voor onze neus. Toch weer wat anders dan anders. Het schilderij kreeg een prominente plek, recht tegenover de ingang. Dit kan je later dit jaar in de uitzending zien.

Eerlijk gezegd was het wel een beetje vreemd om, toen de camera's uit waren, het schilderij weer van de wand te halen en weg te zetten. There's no business like showbusiness zullen we maar zeggen. Gelukkig zal het in de week van 12 tot en met 19 december in de galerie te zien zijn. Ik verheug me erop en ben erg benieuwd naar de reacties van bezoekers.

Dit doek van 120x 80 is het grootste schilderij dat ik ooit gemaakt heb. Ik probeer elke keer weer mijn grenzen te verleggen en kom zo onherroepelijk in een situatie die mij zwaar frustreert. Echter afhaken is geen optie. Je zult begrijpen dat er wel wat woorden gevallen zijn die ik hier maar liever niet zal herhalen.

Er werd mij gevraagd of ik nog eens zo'n groot doek zou maken of misschien zelfs groter. Ik ontkende dit stellig, nee, ik had het wel gehad met zo'n fysiek zware klus. Nu, na een week, denk ik daar alweer anders over. Dus wie weet ga ik in de toekomst toch weer de uitdaging aan.

We zullen zien en beleven!

Nynke

26 oktober 2016

Mooie blog Joyce. Wat een bijzondere gebeurtenis in je leven. Natuurlijk gaan wij in december de galerie even binnen en zijn we heel benieuwd naar de uitzending. Xx


Lynn

26 oktober 2016

Mooie blog mama en moedig dat je zo eerlijk bent. ❤️ Keep on writing! xx


Lea

26 oktober 2016

Wat bijzonder joyce en wat kun je dit ook weer geweldig mooi vertellen... Ik zie het helemaal voor me.....nog zo'n talent van jou...wat ben je toch een bijzonder mens....leuk om je nu we elkaar zo weinig zien toch te kunnen volgen via je blog....liefs🌺😘


Jaap

26 oktober 2016

Dag lieve Joyce, heel fijn dat ik je "Geloof en een hoop Liefde" belevenissen kon lezen. Wat een leuke dag voor je. Ben benieuwd hoe straks de uitzending er uit zal zien, Corrie kijkt er ook naar uit. Veel liefs uit Amsterdam.


Koos

27 oktober 2016

Herken je helemaal in de Blog, geweldig. Ga zeker in de galerie kijken en natuurlijk naar de uitzending. xx


Koos

27 oktober 2016

Herken je helemaal in de Blog, geweldig. Ga zeker in de galerie kijken en natuurlijk naar de uitzending. xx


Gabrielle

27 oktober 2016

Een echt Joyciaans avontuur aan het begin van een nieuw winterseizoen. Nog zeven weken wachten op de uitzending. Spannend hoor.


Eelko van Iersel

28 oktober 2016

Echt een avontuur! Leuk om jou zo via ons voorgesprek en tijdens de opnames beter te leren kennen. Ook ik ben erg benieuwd naar het resultaat van de aflevering op 12 december. Het resultaat van jouw grote schilderij heb ik gezien tijdens de opname en zal voor publiek te zien zijn in galerie Zeven Zomers van woensdag 14 tot en met zondag 18 december www.zevenzomers.nl


Reageer op dit bericht